Zucchini med medelhavsfyllning

Zucchini med medelhavsfyllning

 

Recept från

 
 

Betyg (3)

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

  • 2 zucchini (ca 800 g)
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula paprikor
  • 4 tomater
  • 1/2–1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 20 kalamataoliver
  • 2 tsk torkad timjan eller 2 msk färsk
  • 2 tsk torkad oregano eller 2 msk färsk
  • 50 g lagrad ost, riven
  • 50 g pinjenötter
  • ev färsk timjan eller oregano till garnering
  • Till servering
  • lantbröd eller ett ljust surdegsbröd

Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  • 2. Dela zucchinin på längden och gröp ur halvorna med en sked. Lägg ”zucchinibåtarna” i en ugnsfast form och ugnsbaka dem i 20 minuter.
  • 3. Hacka rödlök, vitlöksklyftor och det du gröpte ur zucchinin. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och häll i olivoljan. Fräs utan att det tar färg i ca 5 minuter.
  • 4. Tillsätt tärnade paprikor, tomater, sambal oelek, flingsalt och nymalen svartpeppar. Låt småputtra i ca 10 minuter, tills det mesta av vätskan kokat in.
  • 5. Kärna ur och hacka oliverna. Tillsätt dem i grönsaksröran och smaka av med timjan, oregano samt eventuellt mer salt och peppar.
  • 6. Fyll zucchinihalvorna med grönsaksröran och strö över riven ost. Gratinera i ca 15 minuter eller tills osten fått vacker gyllenbrun färg.
  • 7. Rosta pinjenötterna lätt i en stekpanna och strö över. Garnera eventuellt med lite färska kryddor. Ät tillsammans med ett gott lantbröd.

Kommentarer

404 KCAL PER PORTION (beräknat med 50 g bröd per portion)
E% 15 proc protein, 47 proc fett, 38 proc kolhydrater

 
 
 
 
 
 
Sök recept
 
Sök recept

Huvudingredienser

Recepttyper


Gröna recept

Här kan du söka bland våra härliga recept på vegetarisk mat och fiskrätter. Skriv in ett eller flera valfria sökord i rutan eller välj bland huvudingredienser och recepttyper.

 


Annons: