Black burger
Foto: Eva Hildén Smith

Black burger

 

Recept från

 
 

Betyg (2)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

8 styck

  • 0,5 buljongtärning
  • 1,5 dl couscous
  • 1,5 dl hett vatten
  • 7 dl kokta svarta bönor
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk kapris
  • salt och svartpeppar efter smak
  • 2 msk raps- eller olivolja att steka i
  • TILLBEHÖR:
  • 8 hamburgerbröd eller pitabröd
  • 1 lök, tunt skivad
  • 8 blad av valfri sallad
  • 2 tomater i skivor
  • 2 dl crème fraiche, lätt, eventuellt laktosfri
  • 2 msk chilisås

Gör så här

  • 1. Smula buljongtärningen och blanda den med couscous i en skål. Slå kokhett vatten över grynen, täck med lock och låt svälla i minst 5 minuter
  • 2. Mosa bönorna i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt lite vatten så går det lättare.
  • 3. Hacka löken och fräs den i olja på låg värme. Tillsätt vitlök och cayennepeppar.
  • 4. Blanda lökfräs, bönmos, couscous, ägg och hackad kapris. Smaka av med salt och peppar.
  • 5. Blöt händerna med kallt vatten och forma pannbiffar. Stek biffarna i olja i plättlagg eller stekpanna några minuter på varje sida.
  • 6. Servera burgarna med hamburgerbröd eller pitabröd tillsammans med lök, sallad, skivad tomat och en dressing på crème fraiche och chilisås.

Kommentarer

1 burgare med tillbehör
388 kcal per portion
E% 13 procent protein, 38 procent fett, 49 procent kolhydrater

 
 
 
 
 
 
Sök recept
 
Sök recept

Huvudingredienser

Recepttyper


Gröna recept

Här kan du söka bland våra härliga recept på vegetarisk mat och fiskrätter. Skriv in ett eller flera valfria sökord i rutan eller välj bland huvudingredienser och recepttyper.

 


Annons: